עמוד השדרה

  • Permalink Gallery

    הקשר בין עמוד השדרה לבין בריאות האדם

הקשר בין עמוד השדרה לבין בריאות האדם

"לך אל עמוד השדרה, ותמצא את שורש המחלה" (היפוקרטס, אבי הרפואה)

"טלפון שבור"

"כשהגוף סובל ממחלות רבות, המחלה היא אחת – עמוד השדרה" (היפוקרטיס, אבי הרפואה).
אחד מתפקידיו העיקריים של עמוד השדרה הוא להגן על חוט השדרה, אך בעיות מסוימות עלולות להפעיל עליו לחץ ולשבש את תפקודו. בעיות מסוג זה יכולות להיות: הנמכת גובה הדיסק הבין חולייתי/ בלט דיסק/ פריצת דיסק/ צמיחת אוסטאופיטים/ הצטברות מלחים בנקבים הבין חולייתיים/ התכווצות שרירים בין חולייתיים ומחלות אחרות של עמוד השדרה.
בעיות אלו עלולות להביא למעיכת שורשי עצבים היוצאים מחוט השדרה לאיברים והמערכות השונות של הגוף. כך מתעוותים האותות החשמליים שמגיעים למוח, שאמורים להעביר עימם מידע על מצב האיברים. המוח מקבל מידע חלקי או שגוי ובהתאם לכך מקבל החלטות שגויות שגם הן עוברות עיוות נוסף בעת ההעברה חזרה מהמוח אל האיברים. כתוצאה מכך, האיברים מתפקדים בצורה לא תקינה שאינה תואמת את מצב הגוף. נוצר מצב של "טלפון שבור", גוף האדם מאבד איזון ומתפתחות מחלות שונות.
לרוב, הרפואה הקונבנציונאלית אינה מטפלת בשורש הבעיה אלא מתמקדת בשיכוך התסמינים שלה. לכן מטופלים רבים אינם זוכים לקבל טיפול שאכן יהיה יעיל לפתרון הבעיה שלהם. למשל, מחלות שמקורן בעמוד השדרה לא ניתן לרפא באמצעות נטילת תרופות אלא רק באמצעות טיפול בעמוד השדרה עצמו והשבתו למצבו הטבעי התקין.
 

 
להלן מספר דוגמאות הממחישות את הקשר בין עמוד השדרה לבריאות האדם או ליתר דיוק, כיצד פגיעות באזורים שונים בעמוד השדרה מובילות להתפתחות סוגים שונים של בעיות בריאותיות:
 
עמוד שדרה צווארי
כאבי ראש הנמשכים לאורך תקופה מסוימת עלולים להיות תוצאה של מעיכת עצב בחוליית הצוואר הראשונה (C1) ולהיעלם אחרי מספר טיפולים המתמקדים בשיקום אזור הצוואר של עמוד השדרה ובהסרת הלחץ מקצוות עצבים באזור זה.
היחלשות הראייה עלולה להיות תוצאה של מעיכת עצב בחוליית הצוואר השנייה (C2), ובמקרה כזה עדשות או משקפיים יהוו פתרון חלקי לבעיה.
מייסד בית הספר הראשון באירופה לכירופרקטיקה, ד"ר ד. פלמר, ריפא משרת חירש ואילם בשנת 1895. ד"ר פלמר גילה כי אובדן כושר השמיעה והדיבור […]

יסודות הבריאות

הרפואה המזרחית מאמינה בכוחות בלתי נדלים של הגוף האנושי בהגנה עצמית (המערכת החיסונית) ובשיקום עצמי (רגנרציה). המטרה הינה – לא להילחם במחלה אלא לחזק את הבריאות. לכן, ההתמקדות צריכה להיות בבריאות ולא בחולי.

אז מהו הבסיס לבריאות איתנה? אילו תנאים עלינו ליצור לטובת פעילות תקינה של הגוף?

הדגש צריך להיות על יסודות הבריאות הבאים:
+ עמוד השדרה
+ מערכת העצבים
+ מערכת הדם
+ אנרגיה
+ ניקיון פנימי (מרעלים ופסולת) וחיצוני
+ תזונה בריאה
+ נשימה נכונה

יסודות הבריאות הם כמו שורשים של עץ. אם השורשים חזקים ובריאים, גם מגדם יצמחו ענפים חדשים. לכן, כדי להיות בריא, צריך לשמור על יסודות הבריאות שלנו. שיקום השורשים, יעלים את המחלה מעצמה.

עמוד השדרה – המפתח לבריאות

ברפואה הקדומה, הכינוי של עמוד השדרה יחד עם העצבים שיוצאים ממנו היה – עץ החיים האגדי. עמוד השדרה הוא בעצם משענת הגוף כולו. גמישות עמוד השדרה מאפשרת לנו לבצע תנועות מגוונות, החוזק והיציבות של עמוד השדרה מאפשרים לנו ללכת במאונך והכי חשוב – עמוד השדרה הוא "תעלת המגן" של מוח השדרה שדרכו המוח שולט בכל הגוף.
בזמננו, מחלות בעמוד השדרה הפכו לשכיחות ביותר. מחלות אלו הפכו לרבות יותר, "צעירות" יותר ויש להן השפעה משמעותית על אורח החיים.

אך מחלות בעמוד השדרה הן רק חצי מהבעיה. מה שחמור יותר הוא מעיכת שורשי העצבים היוצאים ממוח השדרה שמתרחשת ברוב המחלות בעמוד השדרה וגורמת למחלות בכל הגוף. על פי נתונים של מומחים, כ- 80% מכלל המחלות, נובעות ממעיכת שורשי עצבים בעמוד השדרה, ביניהן: מחלות לב מסוימות, מחלות כרוניות בריאות, סוכרת בחלק מהמקרים, מחלות כרוניות כאלה ואחרות ועוד!
כיום, הרבה יגידו שקל יותר להקדים תרופה למחלה מאשר לרפא אותה. אך תהום מפרידה בין ההבנה הזאת לבין היישום שלה בפועל שדורש בדרך כלל שינוי באורח החיים. הבריאות שלנו נופלת לתחתית התהום הזאת ואנחנו לרוב אפילו לא שמים לב לכך עד שהכאב דופק בדלת.

היווצרות עמוד השדרהבחמשת השבועות הראשונים להתפתחות העובר בגוף האם, מתפתחת מערכת העצבים שלו. תחילה מתפתחת מערכת העצבים המרכזית (המוח ומוח השדרה) ולאחר מכן מערכת העצבים המשנית (פריפרית). בשבוע ה- 6, מסביב למבנה הגב הראשוני, מתחיל להיבנות עמוד השדרה. עצבי המוח מתפתחים ממוח השדרה, ועצבי הגולגולת – מהמוח המוארך (החלק התחתון של גזע המוח). מאוחר יותר נוצרים העצמות והשרירים ורק לאחר מכן – העיניים, האוזניים, הלב, הריאות, הכבד וכו'. עמוד השדרה מגיע לצורתו הסופית בין גילאי 19-25 של האדם. עמוד השדרה מורכב מחוליות שונות, המחוברות ביניהן בדיסקוסים בין חולייתיים, מפרקים וגידים.
מבנה עמוד השדרהנהוג לחלק את עמוד השדרה ל- 5 חלקים:• עמוד שדרה צווארי אשר מורכב מ- 7 חוליות, שתומכות בראש ואחראיות […]

מחלות בעמוד השדרה

גוף בריא משמש מלון לנפש, וגוף חולה – כלא (פ. בקון).
מחלות בעמוד השדרה – הן בעיה קשה של האנושות המודרנית. חישבו על כך, כ- 80% מאוכלוסיית כדור הארץ סובלת מהרס רקמת סחוס בעמוד השדרה (אוסטיאוכונדרוזיס) בדרגות שונות. באופן כללי, מחלות בעמוד השדרה הן בעיה לא פחות חמורה, ממחלות קשות אחרות כמו סרטן או איידס. מה שלא נראה לעין, לפעמים אף חמור הרבה יותר ממחלה שכן נראית לעין.
לשמירה על מצב תקין של עמוד השדרה, כמו כל איבר אחר בגוף האדם, נדרשים מאמץ, מנוחה ותזונה נכונה. אם לא שומרים על הדברים האלה, עמוד השדרה מתחיל להתייבש ולהיהרס.
לדעתם של מומחים, הסיבה למגפת האוסטיאוכונדרוזיס היא אורח החיים של האדם המודרני. עמוד השדרה נהרס כמו ממאמצים פיזיים כך גם מאורח חיים ללא תזוזה רבה. עוד סיבה לחולי קשורה למגזר המקצועי – כשאדם חוזר על אותן תנועות מדי יום ביומו במקום עבודתו או בספורט. לתמונה המוצגת נוסיף גם תזונה לא נכונה, נעילת נעליים עם עקבים גבוהים (אם העקב גבוה מ- 6 ס"מ, כל ס"מ נוסף מוסיף בין 10 ל- 15 ק"ג לעומס על עמוד השדרה), הרמה לא נכונה של חפצים, נשיאת דברים כבדים בידיים (בייחוד ביד אחת) ודברים רבים נוספים ש"הושגו" ע"י הציוויליזציה. בקיצור, לאדם כבר מילדותו יש גב עקום, בגיל בוגר – מחלות כרוניות ובגיל הזהב – חולשה מוחלטת ורפיון הגוף.
הנורא מכל לעמוד השדרה באורח החיים המודרני של רוב האנשים, הוא היעדר טיפול יומיומי בעמוד השדרה. אנו יודעים איך לטפל בעגבניות כדי שיניבו פרי טוב, אך לא יודעים לטפל בעמוד השדרה כדי שהוא לא יחלה. בזכות ידע ומאמץ אפשר להימנע מרוב המחלות בעמוד השדרה ולהתענג מחיים בריאים לאורך זמן. המכשור של וייטל ראייס נועד לאלו שרוצים לטפל בעמוד השדרה שלהם באופן יומיומי.
לאיזה טיפול יומיומי זקוק עמוד השדרה שלנו?
כדי לענות על שאלה זו, נבחן תחילה את הסיבות להתפתחות מחלות בעמוד […]

תרבות הבריאות שלנו

כדי שצמח יצמח ויניב פרי הוא דורש טיפול יומיומי מסור. בדומה לכך, כדי להיות בריא גם הגוף דורש תרבות בריאות מסוימת.
תרבות הבריאות של האדם המערבי מורכבת בדרך כלל משטיפת ידיים לפני אוכל, צחצוח שיניים, מקלחות, קצת פעילות גופנית במקרה הטוב. כל זה נהדר אבל כלל לא מספיק!
תרבות הבריאות המזרחית מורכבת בין היתר גם מעיסויים על בסיס יומי, התעמלות עם אלמנטים של פריקת עומס ולחצים, תיקון עמוד השדרה, טיפולים בחום, רפלקסולוגיה, התעמלות נשימה, תזונה בריאה, טיפול במינרלים וניקוי גוף סדיר.

בעקבות כך, מפתחי "מיטת הפלא" הציבו לעצמם מטרה – לשלב את היסודות העיקריים של תרבות הבריאות המזרחית במכשיר אחד. ואכן כיום, ניתן לקבל טיפול יומיומי איכותי שמאפשר מתיחה, תיקון ופריקת עומס מעמוד השדרה (כירופרקטיקה) ומשלב עיסוי באמצעות מינרלים (ג'ייד), טיפול בחום אינפרא אדום וניקוי של הגוף מרעלים.

מתיחה ותיקון של עמוד השדרה

במהלך היום עמוד השדרה של אדם בוגר מתקצר באורכו בכ- 1.5-2 ס"מ. בלילה, בזמן השינה הוא אמור להשתקם. בפועל, הניסיון מראה שאם לא "עוזרים" לעמוד השדרה, הוא לא תמיד מצליח במשך הלילה לצבור את מלוא אורכו שהיה לו מלכתחילה. כך מיום ליום הדיסקים הבין חולייתיים מאבדים מהעובי שלהם והלחצים על עצבים בעמוד השדרה מתגברים. בנוסף, מדי יום אנו צוברים מיקרו-נקעים של החוליות שמתרחשים בעקבות התנהלות לא נכונה. לכן, עמוד השדרה זקוק לתחזוקה מתמדת. רוב בעלי החיים מבצעים מתיחות על בסיס יומיומי – שיטה טבעית לשמירה על צורתו התקינה של עמוד השדרה. עמוד השדרה שלנו גם הוא זקוק לשיקום יומיומי. ביצוע עיסוי ומתיחות מדי יום, מונע את הופעתן של מחלות בעמוד השדרה. תכונות ריפוי אלו של מתיחת עמוד השדרה ידועות עוד מימי הרפואה העתיקה.
כיום, הסטטיסטיקה קובעת שכבר לקראת גיל 30, יותר ממחצית האוכלוסייה סובלת מבעיה כזו או אחרת בעמוד השדרה. למעשה, כולן מתחילות מהקטנת המרווח בין החוליות. בדיוק מסיבה זו, מתיחה של עמוד השדרה שמרווחת בין החוליות היא הדרך העיקרית לריפוי וטיפול מונע של רוב המחלות בעמוד השדרה, במיוחד של אוסטיאוכונדרוזיס, עקמת ובקעים בין חולייתיים.
במהלך הניסיון הרפואי רב הדורות פותחו שיטות שונות למתיחה, החל מתלייה על מתח ועד למכשור רפואי מודרני ומתקדם. כדי שהמתיחה לא תפגע בעמוד השדרה ותהיה יעילה, יש לדאוג לתנאים הבאים:

השרירים צריכים להיות רפויים ומוכנים למתיחה.
העומס צריך להיות מדויק בהתאמתו לאדם הספציפי (לגבר כבד דרושה מתיחה חזקה יותר, ולבחורה עדינה דרושה מתיחה עדינה יותר); בנוסף, כוח המתיחה צריך להיות שונה בחלקיו השונים של עמוד השדרה (באזור הצוואר הוא צריך להיות חלש בהרבה מאשר באזור החזה והמותן).
המתיחה צריכה להיות בלתי כפויה, כלומר יש למתוח את עמוד השדרה עד כמה שמאפשרים השרירים והגידים של עמוד השדרה.

כאשר אדם תלוי על מתח, השרירים שלו מתוחים, המתיחה מתרחשת בכפייה, ואזור הצוואר כלל לא משתתף במתיחה. כך גם […]

×  היי, אשמח לעזור לך...