יסודות הבריאות

"טלפון שבור"

"כשהגוף סובל ממחלות רבות, המחלה היא אחת – עמוד השדרה" (היפוקרטיס, אבי הרפואה).
אחד מתפקידיו העיקריים של עמוד השדרה הוא להגן על חוט השדרה, אך בעיות מסוימות עלולות להפעיל עליו לחץ ולשבש את תפקודו. בעיות מסוג זה יכולות להיות: הנמכת גובה הדיסק הבין חולייתי/ בלט דיסק/ פריצת דיסק/ צמיחת אוסטאופיטים/ הצטברות מלחים בנקבים הבין חולייתיים/ התכווצות שרירים בין חולייתיים ומחלות אחרות של עמוד השדרה.
בעיות אלו עלולות להביא למעיכת שורשי עצבים היוצאים מחוט השדרה לאיברים והמערכות השונות של הגוף. כך מתעוותים האותות החשמליים שמגיעים למוח, שאמורים להעביר עימם מידע על מצב האיברים. המוח מקבל מידע חלקי או שגוי ובהתאם לכך מקבל החלטות שגויות שגם הן עוברות עיוות נוסף בעת ההעברה חזרה מהמוח אל האיברים. כתוצאה מכך, האיברים מתפקדים בצורה לא תקינה שאינה תואמת את מצב הגוף. נוצר מצב של "טלפון שבור", גוף האדם מאבד איזון ומתפתחות מחלות שונות.
לרוב, הרפואה הקונבנציונאלית אינה מטפלת בשורש הבעיה אלא מתמקדת בשיכוך התסמינים שלה. לכן מטופלים רבים אינם זוכים לקבל טיפול שאכן יהיה יעיל לפתרון הבעיה שלהם. למשל, מחלות שמקורן בעמוד השדרה לא ניתן לרפא באמצעות נטילת תרופות אלא רק באמצעות טיפול בעמוד השדרה עצמו והשבתו למצבו הטבעי התקין.
 

 
להלן מספר דוגמאות הממחישות את הקשר בין עמוד השדרה לבריאות האדם או ליתר דיוק, כיצד פגיעות באזורים שונים בעמוד השדרה מובילות להתפתחות סוגים שונים של בעיות בריאותיות:
 
עמוד שדרה צווארי
כאבי ראש הנמשכים לאורך תקופה מסוימת עלולים להיות תוצאה של מעיכת עצב בחוליית הצוואר הראשונה (C1) ולהיעלם אחרי מספר טיפולים המתמקדים בשיקום אזור הצוואר של עמוד השדרה ובהסרת הלחץ מקצוות עצבים באזור זה.
היחלשות הראייה עלולה להיות תוצאה של מעיכת עצב בחוליית הצוואר השנייה (C2), ובמקרה כזה עדשות או משקפיים יהוו פתרון חלקי לבעיה.
מייסד בית הספר הראשון באירופה לכירופרקטיקה, ד"ר ד. פלמר, ריפא משרת חירש ואילם בשנת 1895. ד"ר פלמר גילה כי אובדן כושר השמיעה והדיבור […]

אקופרסורה

אגדה סינית עתיקה מגוללת את סיפורו של קיסר בסין משושלת ההאן, שהיה שליט חכם ונערץ עד שהחל לסבול מהתקפי מיגרנות. האגדה מספרת כי בכל פעם שהיה נתקף בהתקף מיגרנה, היה מתיישב לחתום על הוצאות להורג של חפים מפשע. במהלך אחד ההתקפים תפס אחד מחכמי החצר באוזניו של הקיסר ולחץ על נקודות אקופונקטורה מסוימות. לפני שהקיסר הספיק להבין מה מתרחש, המיגרנה נחלשה ואחרי דקות ספורות כאב הראש שכך. מאותה תקופה מתחיל סיפורה של שיטת האקופרסורה (עיסוי נקודתי).
אקופרסורה הינה לחיצה ממושכת על נקודות האקופונקטורה בגוף. זוהי אחת השיטות המסורתיות לריפוי במזרח. מנקודת מבט מדעית, בעת הלחיצה על נקודות האקופונקטורה, חלה פעולת גירוי של קצוות עצבים, מוזרמת אנרגיה לאזור המיועד ומשתפרת זרימת הדם לאזור. כך מתאפשרת יכולת השפעה ממוקדת באיבר המטופל ומושגת הרגשה כללית טובה יותר.
האקופרסורה במכשירי וייטל ראיס מתבצעת בעת עצירתם של מנגנוני העיסוי על נקודות האקופונקטורה לאורך הגב והבטן. משקל האדם מפעיל את הלחץ על אותן נקודות. בנוסף, המרווח בין גלגלות העיסוי מותאם לכך שגלגלות העיסוי יפעלו ישירות על המרידיאנים שהם ערוצי האנרגיה בגוף. כך, במהלך טיפול אחד ניתן להשפיע על כ- 100 נקודות אקופונקטורה. בדרך זו מושגת תוצאה נפלאה באיזון זרימת אנרגיית החיים והשפעה ייחודית על הגוף.
 

מוקסה-תרפיה (צריבה)

מוקסה-תרפיה הינה שיטת ריפוי עתיקה ברפואת המזרח שמיועדת לטפל גם בבעיות בריאותיות קשות מאוד כמו למשל מחלות אוטואימוניות.
מוקסה במקור מיוצרת מזן של צמח הלענה בתוספת צמחי מרפא נוספים. הצמח מעובד בצורות שונות ונדחס ליצירת מקלות ארוכים, דמויי סיגר. את המקלות מבעירים בקצה אחד שלהם, ומקרבים אותם לאזורים שונים בגוף, לרוב בלי לגעת בעור. המוקסה מסייעת בריפוי על ידי חימום עמוק של האזור המטופל, הגברת זרימת הדם לאזור והפעלה של שרשרת תהליכים ביולוגיים שמגבירים ומייעלים את פעילות מערכת החיסון.
מוקסה-תרפיה משמשת בעיקר לטיפול במצבים של חולשה (עייפות כרונית, חוסר אנרגיה, חולשה של מערכת החיסון ועוד) או כאב (כאבי גב, כאבי פרקים, דלקות, כאבי שרירים, כאבי מחזור ועוד). תרבויות בהן הטיפול במוקסה נפוץ, מעידות על הרגשה כללית בריאה יותר גם בגילאים מתקדמים יותר.
מוקסה-תרפיה במכשירי וייטל ראיס מושגת באמצעות מנגנון עיסוי העשוי מאבני ג'ייד (נפריט) חמות. בזמן הטיפול, מנגנון העיסוי עוצר בנקודות ביו-אקטיביות לאורך עמוד השדרה והבטן ומחמם לעומק את אותן נקודות בחום אינפרא-אדום-רחוק המוקרן באופן טבעי מאבני הג'ייד. ההשפעה הטיפולית היעילה ביותר היא כאשר בזמן הטיפול מושגת תחושה של צריבה קלה באזור המחומם. כדי לקבל את אפקט הצריבה, ניתן לשלוט בטמפרטורת אבני הג'ייד ולהתאים לכל אחד את הטמפרטורה האופטימאלית עבורו (בטווח שנע בין 25 ל- 70 מעלות). ככל שהטיפול בצריבה ארוך יותר ועקבי, כך בריא יותר.
מבחינת תגובת הגוף לטיפול, נקודות מסוימות בגוף עשויות להגיב באופן חד יותר מאחרות. לרוב, המטופל יחוש תחושת צריבה חזקה יותר באזור האיבר שאינו מאוזן בגוף. תחושה זו מעידה על תגובתיות באותו אזור. בנוסף, פעמים רבות ניתן לחוש כי בנקודות מסוימות, החום נשמר בגוף גם זמן-מה לאחר הטיפול. בנקודות הפעילות יותר, עשויה להופיע אדמומיות שתיעלם לאחר זמן-מה.
צריבה החום משפרת את זרימת הדם והלימפה, תורמת לשיפור בהזנת הגוף כולו, מנרמלת תהליכים פנימיים ומאזנת את הסביבה הפנימית בגוף. השיפור בחילוף החומרים מסייע בסילוק מהיר יותר של רעלים […]

השפעות העיסוי על בריאותינו

העיסוי תורם רבות לכל מערכות הגוף ויעיל בעיקר כדרך למנוע מחלות. תועלת העיסוי מתבטאת בסיפוק צורכי הגוף מההיבט הרפואי וכן מההיבט הנפשי.

לסוגי העיסוי השונים השפעות מגוונות על גוף האדם: העיסוי ממריץ ומשפר את זרימת הדם והלימפה, מעניק לשרירים ולרקמות הרכות בגוף האדם גמישות ומונע התכווצויות שרירים, מפחית דלקות וכאבים, משפר את טווח התנועה של המפרקים ועוד.

מערכת העצבים

לעיסוי ישנה השפעה מרגיעה מאוד על מערכת העצבים. הזנתם של העצבים על ידי הדם מתבצעת בצורה טובה יותר ופעילותם משתפרת. השפעת העיסוי חיונית בתור טיפול מונע יומיומי עבור מערכת העצבים. שיפור חילוף החומרים ברקמות העצבים בזמן העיסוי מביא לשיפור האיכות התפקודית של סיבי העצבים. כך גם עצב קטוע, משתקם מהר יותר כאשר מעסים את הרקמות הפגועות באופן קבוע.

מערכת הדם והלימפה

העיסוי תורם להאצת מחזור הדם ולהתרחבות כלי הדם הפעילים, דבר המביא לזרימת דם טובה יותר ובכך מקל על פעילות הלב. בדרך זו העיסוי מקל גם על זרימת הדם שחוזר אל הלב (העני בחמצן) ומהווה טיפול מונע להתפתחות בעיות וורידים וכלי דם. באופן כללי, העיסוי במיטת וייטל ראיס מגביר את זרימת הדם והופך את מחזור הדם לבריא יותר.

מערכת הלימפה היא מערכת נימים, צינורות דקי דופן וקשרי לימפה המוליכים נוזל דמוי פלזמה ותאים מן הרקמות אל כלי הדם. המערכת היא חלק ממערכת החיסון. למערכת הלימפה אין לב משלה ותנועת הלימפה מתרחשת לאט מאוד, כ- 4-5 מ"מ בשנייה. עיסוי יומיומי, התעמלות, מקלחת חמה המתחלפת לקרה וכד', מונעים קיפאון של זרימת הדם בוורידים והלימפה., מה שפוגע בחילוף החומרים וגורם להזדקנות הגוף. שיטות העיסוי בדפיקות, מביאות להתכווצויות והאטה של זרימת הלימפה. אך הלישה והמעיכה (בעזרת גלגלות העיסוי של המכשיר של וייטל ראייס), מאיצות באופן משמעותי את זרימת הלימפה.

שרירים
בעזרת מיטת וייטל ראייס ניתן לעסות קבוצות שרירים נרחבות של הגוף והגפיים. תחת השפעת העיסוי משתפר מצב השרירים: גמישותם, צמיגותם, קשיחותם וביצועים פיזיולוגיים כמו התכווצות, ערנות ומוליכות (הפעילות החשמלית של השרירים). בנוסף, […]

עיסוי

מימי קדם האנושות השתמשה בעיסוי כאמצעי יעיל ל:

• ריפוי מחלות
• שיקום הכושר הגופני
• הפגת עייפות
• טיפול מונע נגד מחלות
• הבראת הגוף ועוד.

ישנם מספר רב של סוגי עיסויים כגון: לישה, מעיכה, שפשוף, ליטוף ועוד.

העיסוי במכשיר וייטל ראייס מתבצע באמצעות גלגלות נפריט נעות, תחת השפעת משקל גוף המשתמש. באופן הזה, משקל הגוף קובע את כוח העיסוי וכך כל משתמש זוכה לעוצמת עיסוי מותאמת. גלגלות הנפריט הנעות מבצעות מעיכה ולישה של רקמות האדם, לאורך עמוד השדרה. מתבצע עיסוי עמוק, רציף ונעים. גלגלות העיסוי נעות מצידי עמוד השדרה, בלי לגעת בעמוד השדרה עצמו, כדי לא לפגוע בו. מבנה כזה של גלגלות עיסוי מאפשר לאנשים עם בקעים ברקמות שריר, דלדול עצם, או/ו פגיעות הרס אחרות בעמוד השדרה, להשתמש במכשיר! כשבדרך כלל עבור אנשים עם פגיעות מהסוג הזה, כל מגע טיפולי עם עמוד השדרה אסור.

לישה היא אחת השיטות החזקות משיטות העיסוי העיקריות. היא מעלה את טונוס השרירים ומחזקת את פונקציות ההתכווצות שלהם, יותר מאשר שיטות עיסוי אחרות. לישה מהווה התעמלות פסיבית לשרירים ולכן היא מומלצת במקרים של חוסר תפקוד, של טונוס שרירים נמוך וכד', למשל כשמדובר באוסטיאוכונדרוזיס של עמוד השדרה. בעת עקמת של עמוד השדרה, גלגלות העיסוי משמשות להגברת טונוס שרירי האורך של הגב ועיצוב "מכוך" השריר.

רופאי בית החולים הצבאי המרכזי במוסקבה כותבים בדיווחם שלאחר 10 טיפולים על מיטת הטיפול, כושר התנועה של עמוד שדרה משתפר בממוצע ב- 12-15%, וכוח שרירי הגב והצוואר ב- 23-34%.

לישה דורשת מהמעסה מאמצים רבים וצורכת אנרגיה רבה. קורה רבות שלמעסה פשוט אין מספיק כוח בידיו או כוח סיבולת עד סוף יום העבודה, כדי לעסות את שריריו ורקמותיו של אדם. להבדיל מהמעסה, מיטת וייטל ראייס מיועדת לבצע עיסוי עמוק ואיכותי מהבוקר עד הערב!

מפתחי המכשיר של וייטל ראייס ממליצים להשתמש בו 3 פעמים ביום במשך כל החיים. זאת בניגוד לדעה הרווחת שטוענת כי עיסוי כל יום זה […]

השפעות הטיפול בחום אינפרא אדום טבעי

כל היצורים החיים, כולל בני האדם, מקרינים חום אינפרא אדום באורך גל שנע בטווח של 6-18 מיקרון. גלים מסוג זה מכונים גלים ביו-גנטיים או גלי החיים. לכן, גוף האדם מקבל חום מסוג זה כטבעי עבורו ויש לו השפעה ייחודית על הגוף.
חום אינפרא אדום טבעי מצליח לחדור לעומק של עד 10 ס"מ אל תוך הגוף וברמת התאים מחממים ביעילות את הרקמות, השרירים, הפרקים, האיברים ושאר הסביבה הפנימית בגוף. כך אנו משיבים לגוף את אותה אנרגיה שדעכה עם השנים ומעניקים לו את היכולת להסדיר את קצב התהליכים הביולוגיים.
מערכת הלב וכלי הדםחום אינפרא אדום טבעי מרפא את הדם, מפריד בין כדוריות הדם שנדבקו זו לזו, משפר את הרכב הדם ומנרמל את רמת הכולסטרול וההמוגלובין. בנוסף, פעילות מח העצם משתפרת, דבר המביא להתחדשות ויצירה של כדוריות דם. מעבר לכך, חום אינפרא אדום מגביר את זרימת הדם בנימים ובלימפה ובכך נשמרת סרקולצית נוזלים תקינה ברקמות ונמנעת התנוונות תאית והזדקנות ברמת התאים. הנימים מתרחבים עד כדי כך שהרקמות מקבלות פי 50 דם יותר. לכן, ניתן לומר שטיפול בחום אינפרא אדום הינו טיפול בנימי דם שמעשיר את הדם עצמו.
ניקוי הגוף מרעליםחום אינפרא אדום טבעי מרחיב את כלי הדם, מגדיל את נפח מחזוריות הדם ומגביר את הזיעה. חוקרים טוענים כי לחום אינפרא אדום ישנה השפעה טיפולית חשובה ביותר – כאשר השומן מומס ויוצא מהגוף באמצעות הזיעה, הוא גורר יחד איתו את המתכות הכבדות שהכליות או הריאות אינן מצליחות להוציא מהגוף. כלומר, חום אינפרא אדום מוציא מתכות כבדות מתוך רקמות השומן של הגוף ומשחרר את גוף האדם מחומרים רעילים.זיעה שמופרשת בעת חימום בחום אינפרא אדום מורכבת מ- 80-85% מים, ו- 15-20% פסולת מתכתית וחומרים רעילים. זאת לעומת זיעה שמופרשת בעת שהייה בסאונה רגילה שמורכבת מ- 95% מים ורק 5% מלחים של מתכות כבדות. בזיעה שמופרשת לאחר סאונה אינפרא אדומה נמצאו הרכיבים הבאים שאינם […]

עקרונות הרפואה המזרחית

הבסיס לרפואה המזרחית – הוא שיקום ההרמוניה ההרוסה והרחקת שורש המחלה ולא את תסמיניה.

לכל עם כמו במזרח, גם במערב יש את הרפואה המסורתית שלו. אפשר לציין, שבעשור האחרון מספר החולים בארצות המערב גדל באופן משמעותי. מספר גדול של בתי מרקחת ומבחר גדול של תרופות לא הטיבו עם המצב, שכן מספר החולים לא קטן. להפך, צצו מחלות חדשות שהתפתחו עקב צריכה יומיומית של תרופות. בחיפוש אחר מוצא מהמצב הזה, תושבי המערב פנו לשיטות המסורתיות של הרפואה המזרחית שצברו מעל 5000 שנות ניסיון.

במה שונה הרפואה המערבית מהמזרחית? מדוע מספר האנשים שמעדיפים דווקא את הרפואה המזרחית רק הולך וגדל? ובעצם בוחרים בפילוסופיה, בתרבות ובשיטות רפואה של ארצות, שבמבט ראשון אין להם שום דבר במשותף עם הפילוסופיה והתרבות המערבית.

השוני המרכזי הוא בכך שהרפואה המערבית, בדרך כלל, מתרכזת בריפוי האיבר החולה. אפילו לעיתים רק בתסמין מסוים של מחלה. בואו נתבונן על המצב מקרוב – מה בעצם אנחנו עושים כשאנחנו בוחרים בתרופה לשיכוך הכאב למשל?

כאב הוא הסימן של האיבר החולה, הקורא לעזרה ולמודעות שלנו. כשאנחנו לוקחים תרופה לשיכוך הכאב, אנחנו בעצם משתיקים את "זעקת" האיבר החולה ומשאירים אותו חולה. עכשיו אין לו דרך לסמן למודעות שלנו – התקשורת בעצם מנותקת. יתרה מזאת, כמעט כל התרופות ברפואת המערב מהונדסות בדרך כימית ועוזרות רק במישור הפיזי.

הבסיס לרפואת המזרח – הוא שיקום ההרמוניה ההרוסה והרחקת שורש הבעיה ולא את תסמיניה. הטיפול ניתן לא לאיבר החולה, אלא לכל הגוף, ולא רק במישור הפיזי, אלא גם במישור האנרגטי. בהתאם לתיאורית הרפואה המזרחית המסורתית, לא צריך להשתמש באף תכשיר שאינו טבעי שכן הטבע הוא המרפא הגדול ביותר בעולם.

הרפואה המזרחית מאמינה שכל המחלות, כך או אחרת, צצות באשמת האדם, כתוצאה מהתנהגותו שהורסת את הסדר הטבעי. לכן, המטרה של הרפואה המזרחית היא לא לקטוע את "זעקתו" של האיבר החולה, לא להרחיק את הכאב, אלא להחזיר לאדם את ההרמוניה […]

יסודות הבריאות

הרפואה המזרחית מאמינה בכוחות בלתי נדלים של הגוף האנושי בהגנה עצמית (המערכת החיסונית) ובשיקום עצמי (רגנרציה). המטרה הינה – לא להילחם במחלה אלא לחזק את הבריאות. לכן, ההתמקדות צריכה להיות בבריאות ולא בחולי.

אז מהו הבסיס לבריאות איתנה? אילו תנאים עלינו ליצור לטובת פעילות תקינה של הגוף?

הדגש צריך להיות על יסודות הבריאות הבאים:
+ עמוד השדרה
+ מערכת העצבים
+ מערכת הדם
+ אנרגיה
+ ניקיון פנימי (מרעלים ופסולת) וחיצוני
+ תזונה בריאה
+ נשימה נכונה

יסודות הבריאות הם כמו שורשים של עץ. אם השורשים חזקים ובריאים, גם מגדם יצמחו ענפים חדשים. לכן, כדי להיות בריא, צריך לשמור על יסודות הבריאות שלנו. שיקום השורשים, יעלים את המחלה מעצמה.

עמוד השדרה – המפתח לבריאות

ברפואה הקדומה, הכינוי של עמוד השדרה יחד עם העצבים שיוצאים ממנו היה – עץ החיים האגדי. עמוד השדרה הוא בעצם משענת הגוף כולו. גמישות עמוד השדרה מאפשרת לנו לבצע תנועות מגוונות, החוזק והיציבות של עמוד השדרה מאפשרים לנו ללכת במאונך והכי חשוב – עמוד השדרה הוא "תעלת המגן" של מוח השדרה שדרכו המוח שולט בכל הגוף.
בזמננו, מחלות בעמוד השדרה הפכו לשכיחות ביותר. מחלות אלו הפכו לרבות יותר, "צעירות" יותר ויש להן השפעה משמעותית על אורח החיים.

אך מחלות בעמוד השדרה הן רק חצי מהבעיה. מה שחמור יותר הוא מעיכת שורשי העצבים היוצאים ממוח השדרה שמתרחשת ברוב המחלות בעמוד השדרה וגורמת למחלות בכל הגוף. על פי נתונים של מומחים, כ- 80% מכלל המחלות, נובעות ממעיכת שורשי עצבים בעמוד השדרה, ביניהן: מחלות לב מסוימות, מחלות כרוניות בריאות, סוכרת בחלק מהמקרים, מחלות כרוניות כאלה ואחרות ועוד!
כיום, הרבה יגידו שקל יותר להקדים תרופה למחלה מאשר לרפא אותה. אך תהום מפרידה בין ההבנה הזאת לבין היישום שלה בפועל שדורש בדרך כלל שינוי באורח החיים. הבריאות שלנו נופלת לתחתית התהום הזאת ואנחנו לרוב אפילו לא שמים לב לכך עד שהכאב דופק בדלת.

היווצרות עמוד השדרהבחמשת השבועות הראשונים להתפתחות העובר בגוף האם, מתפתחת מערכת העצבים שלו. תחילה מתפתחת מערכת העצבים המרכזית (המוח ומוח השדרה) ולאחר מכן מערכת העצבים המשנית (פריפרית). בשבוע ה- 6, מסביב למבנה הגב הראשוני, מתחיל להיבנות עמוד השדרה. עצבי המוח מתפתחים ממוח השדרה, ועצבי הגולגולת – מהמוח המוארך (החלק התחתון של גזע המוח). מאוחר יותר נוצרים העצמות והשרירים ורק לאחר מכן – העיניים, האוזניים, הלב, הריאות, הכבד וכו'. עמוד השדרה מגיע לצורתו הסופית בין גילאי 19-25 של האדם. עמוד השדרה מורכב מחוליות שונות, המחוברות ביניהן בדיסקוסים בין חולייתיים, מפרקים וגידים.
מבנה עמוד השדרהנהוג לחלק את עמוד השדרה ל- 5 חלקים:• עמוד שדרה צווארי אשר מורכב מ- 7 חוליות, שתומכות בראש ואחראיות […]

מחלות בעמוד השדרה

גוף בריא משמש מלון לנפש, וגוף חולה – כלא (פ. בקון).
מחלות בעמוד השדרה – הן בעיה קשה של האנושות המודרנית. חישבו על כך, כ- 80% מאוכלוסיית כדור הארץ סובלת מהרס רקמת סחוס בעמוד השדרה (אוסטיאוכונדרוזיס) בדרגות שונות. באופן כללי, מחלות בעמוד השדרה הן בעיה לא פחות חמורה, ממחלות קשות אחרות כמו סרטן או איידס. מה שלא נראה לעין, לפעמים אף חמור הרבה יותר ממחלה שכן נראית לעין.
לשמירה על מצב תקין של עמוד השדרה, כמו כל איבר אחר בגוף האדם, נדרשים מאמץ, מנוחה ותזונה נכונה. אם לא שומרים על הדברים האלה, עמוד השדרה מתחיל להתייבש ולהיהרס.
לדעתם של מומחים, הסיבה למגפת האוסטיאוכונדרוזיס היא אורח החיים של האדם המודרני. עמוד השדרה נהרס כמו ממאמצים פיזיים כך גם מאורח חיים ללא תזוזה רבה. עוד סיבה לחולי קשורה למגזר המקצועי – כשאדם חוזר על אותן תנועות מדי יום ביומו במקום עבודתו או בספורט. לתמונה המוצגת נוסיף גם תזונה לא נכונה, נעילת נעליים עם עקבים גבוהים (אם העקב גבוה מ- 6 ס"מ, כל ס"מ נוסף מוסיף בין 10 ל- 15 ק"ג לעומס על עמוד השדרה), הרמה לא נכונה של חפצים, נשיאת דברים כבדים בידיים (בייחוד ביד אחת) ודברים רבים נוספים ש"הושגו" ע"י הציוויליזציה. בקיצור, לאדם כבר מילדותו יש גב עקום, בגיל בוגר – מחלות כרוניות ובגיל הזהב – חולשה מוחלטת ורפיון הגוף.
הנורא מכל לעמוד השדרה באורח החיים המודרני של רוב האנשים, הוא היעדר טיפול יומיומי בעמוד השדרה. אנו יודעים איך לטפל בעגבניות כדי שיניבו פרי טוב, אך לא יודעים לטפל בעמוד השדרה כדי שהוא לא יחלה. בזכות ידע ומאמץ אפשר להימנע מרוב המחלות בעמוד השדרה ולהתענג מחיים בריאים לאורך זמן. המכשור של וייטל ראייס נועד לאלו שרוצים לטפל בעמוד השדרה שלהם באופן יומיומי.
לאיזה טיפול יומיומי זקוק עמוד השדרה שלנו?
כדי לענות על שאלה זו, נבחן תחילה את הסיבות להתפתחות מחלות בעמוד […]

×  היי, אשמח לעזור לך...