מימי קדם אנשים הכירו היטב את סגולותיו החיוביות של חום אינפרא אדום. קרינה אינפרא-אדומה היא חלק מספקטרום הקרינה של השמש אשר צמודה לחלק האדום הנראה של הספקטרום. יש לה יכולת לחמם עצמים. העין האנושית לא מסוגלת לראות את החלק הזה של הספקטרום, אך אנו יכולים לחוש את החום.
קרינה אינפרא-אדומה מתחלקת ל- 3 ספקטרומים בהתאם לאורך הגל: קרובה (0.75-1.5 מק"מ), בינונית (1.5-5.6 מק"מ), ורחוקה (5.6-1000 מק"מ). קרניים אינפרא-אדומות בטיחותיות לחלוטין לגוף האדם, להבדיל מקרני רנטגן, קרינה על-סגולית, או מיקרו-גלים. אורגניזמים חיים (אדם, חתול, כלב וכו') פולטים חום אינפרא-אדום באורך גל של 6-20 מק"מ, עם קרינה מקסימאלית וספיגה באורך גל של כ- 10 מק"מ.
על כן, כל קרינה חיצונית עם אורך גל שזהה באורכו לגלי קרינת גוף האדם, הגוף שלנו מקבל כ"שלו". תהליך הדגירה של ציפורים על ביצים, חימום ביציהם של צבים ותנינים הקבורים בחול, ותהליכים רבים נוספים של היווצרות חיים בטבע מתרחשים גם הם בזכות ספקטרום הקרינה האינפרא-אדומה-רחוקה. כך גם אימהות עתידיות מחממות את העובר שלהן בקרניים אלה בדיוק, מרגע הפרייתו עד ללידתו.
קרינה אינפרא-אדומה באורך גל של 6-20 מק"מ חודרת לא רק תחת עור האדם, אלא גם לרמת התאים. כך מתחילה תגובה פרמנטטיבית אשר בסופו של דבר מאיצה את תהליך הרגנרציה. מחקרים עכשוויים בתחום הביוטכנולוגיה הראו כי לקרינה אינפרא-אדומה-רחוקה יש חשיבות בלעדית בהתפתחות כל צורות החיים על הארץ. מסיבה זו קוראים לה גם קרינה ביו-אנרגטית, או קרני החיים – Vital Rays.
אנרגית השמש מורכבת מכ- 48% קרינה אינפרא-אדומה קרובה, בינונית ורחוקה. לתדר הרחוק של הקרינה מוקצים רק 8% שמתוכם רק 1% הוא באורך גל של 4-16 מק"מ, שתואם לקרינת גוף האדם. כפי שכבר נאמר, קרניים באורך גל זה חיוניות ביותר לבעלי החיים, לכן קוראים להן "קרני החיים". עד לא מזמן, הספקטרום הזה היה קשה מאוד להשגה. לכן, קרינה אינפרא-אדומה-רחוקה שימשה בעיקר את הרפואה (פיזיותרפיה, כירורגיה, רפואת שיניים, אונקולוגיה וכו').
ד"ר טושיבה ימאזאקי (יפן) יחד עם מדעני האוניברסיטה לרפואה בטוונט (הולנד), בהנהגתו של פרופ' רסקר, הכריזו בספרם על תגליות מחקר בעניין קרינה אינפרא-אדומה-רחוקה והשפעותיה:
• הקרינה מדכאת גדילה של תאים סרטניים;
• משמידה חלק מסוגי וירוס הצהבת;
• מנטרלת את ההשפעה השלילית של שדות אלקטרומגנטיים;
• מרפאת דיסטרופיה;
• מנרמלת את כמות הפקת האינסולין אצל חולי סוכרת;
• מנטרלת השלכות של קרינה רדיואקטיבית;
• מרפאת את מחלת השחמת;
• מרפאת או משפרת באופן משמעותי את מצבם של חולי פסוריאזיס.
ד"ר פ. אייריאולה, מדען אמריקאי ידוע בתחום התזונה, טוען: "הודות לחימום אינטנסיבי של הקרינה האינפרא-אדומה מואצים תהליכי חילוף חומרים, נעצרת התפתחות של וירוסים וחיידקים פתוגניים, עולה פעילותם של איברים בריאים, נוצרת אפשרות לריפויי עצמי ומועצם כוח ההתנגדות של הגוף. ריפוי ממחלות במצב החמרה או מחלות כרוניות (כמו צינון, זיהומים, מחלות ראומטולוגיות, מחלות בדרכי הנשימה וכו'), מואץ הודות לחיזוק יכולות הגוף לריפוי עצמי. הגוף מתנקה היטב מבפנים ומבחוץ מחומרים מזיקים שהצטברו, ולכן הוא מצעיר. הודות להשפעה המיוחדת של החום האינפרא-אדום על בלוטות הזיעה, תהליך הרחקת הרעלנים וניקוי העור נהיה אינטנסיבי יותר".
בהתאם לחוקי הפיזיקה, הגוף מסוגל לבלוע קרניים אלקטרומגנטיות שזהות באורך גלן לקרניים שפולט הגוף. יתרון חום הג'ייד (נפריט) הוא בכך שהקרינה האינפרא-אדומה שלו זהה לזו שמקרין גופנו, ולכן נוצר רזוננס עם חום הגוף. מופיע אפקט של בליעה ברזוננס, שבו האנרגיה החיצונית נבלעת על ידי הגוף. כתוצאה מכך, גדלה האנרגיה הפוטנציאלית של תאי הגוף, פעילותם של איברוני התא עולה, כמות האימונוגלבולינים עולה, כך גם פעילות הפרמנטים והאסטרוגנים עולה, ומתרחשות תגובות ביוכימיות נוספות. זה נוגע לכל סוגי התאים של הגוף והדם. בהשפעת קרינה זו, עולה הפעילות הביולוגית של התאים, בין השאר גם של ייצור החלבונים ושל חומצות הגרעין, וכתוצאה מכך משתפר חילוף החומרים ומתחזקות מערכת החיסון ויכולות השיקום של הגוף.
טוב לעקוב אחר אפקט הבליעה ברזוננס, תוך מדידת עומק חדירת הקרניים. להלן דברי מומחים מאחד מבתי החולים המובילים ברוסיה: "כדי לקבל קרינה אינפרא-אדומה בפרקטיקה פיזיותרפית, משתמשים במקורות אור מלאכותיים באורך גל של 0.76-2 מק"מ. מקורות אור אלו נבלעים בעיקר על ידי הדרמיס לעומק של עד 1 ס"מ. 25-30% מהקרינה חודרים לעומק של 3-4 ס"מ ובכך מגיעים לתאים התת-עוריים ואפילו לשרירים, לגידים ולמפרקים שמתחתיהם.
חום אינפרא-אדום-רחוק שמוקרן באופן טבעי מאבני הג'ייד (נפריט) במיטת העיסוי של וייטל ראיס, אורך הגל שלו נע בין 4-16 מק"מ. לכן הוא מסוגל לחדור לעומק משמעותי יותר ולהיבלע על ידי רקמות ואיברים עמוקים בגוף".
הודות לרזוננס, תוך חימום בקרניים ביוגנטיות, רקמות הגוף יכולות להתחמם עד לטמפרטורות גבוהות מאוד ללא עליה חדה בלחץ הדם. ד"ר אישיקבה (יפן) מחזיק בדעה שכדי להמיס רקמות שומן צריך לחמם אותן לפחות עד לטמפרטורה של 45 מעלות, ושרק באמצעות "קרני החיים" אפשר לחמם את הגוף מספיק עמוק בלי לפגוע ברקמות העור. אפקט העלאת הטמפרטורה של רקמות הגוף עד ל – 39-40 מעלות צלזיוס, על ידי חימום בחום אינפרא-אדום-רחוק, זהה לתגובות הגוף בזמן קדחת או שפעת. בטמפרטורה כזו מתים וירוסים ובקטריות אשר גורמים למחלות. תאי סרטן מתים בטמפרטורה של 42 מעלות צלזיוס (על תכונה זו של התאים הסרטניים מבוססת שיטת הריפוי מסרטן באמצעות קרינה אינפרא-אדומה-רחוקה). לכן פמינדידס, רופא שחי לפני 2000 שנה, אמר: "תנו לי שיטה לגרום לחום גוף גבוה וארפה כל מחלה".
הגוף שלנו פולט כל הזמן חום אינפרא-אדום רחוק, אך גם כל הזמן זקוק להזנה של אותו סוג חום. אם ההקרנה של האדם פוחתת ואין בעבורו הזנת חום קבועה, הגוף חשוף יוותר למחלות שונות והאדם מזדקן מהר יותר על רקע הידרדרות מצב בריאותו. הקרנתו של ילד בן 12 בדר"כ גבוהה יותר פי 10-20 מהקרנה של גבר בן 80, על אף שטמפרטורת גופם זהה. היחלשות ההקרנה האינפרא-אדומה של האדם, מביאה להאטה של התגובות הפוטוכימיות. כשמהירויות אלו יורדות, כל התהליכים מואטים, יורדת התנגדות הגוף להשפעת הסביבה (מערכת החיסון) ופוחת כוח השיקום העצמי (רגנרציה). בנוסף לכך, באזור בו פוחתת הקרינה האינפרא- אדומה, מופיעה גם הצטברות תוצרי תגובות כימיות (פסולת). חשיפה לקרניים אינפרא-אדומות תורמת להגברת כוחות הגוף וחיזוק בריאות גופנו. לכן, האדם באופן אינטואיטיבי מחפש את מקור הקרינה. אין אדם שלא אוהב להיות בשמש, או לשבת לאור מדורה.
אינטנסיביות הקרינה האינפרא-אדומה לשימושים רפואיים צריכה להכיל אנרגיה קוונטית שלא תעלה על זו שמייצר האדם עצמו, שכן במקרה ההפוך, יכולות להיווצר פגיעות במבנה המולקולארי של הגוף. בו בזמן, היא צריכה להיות חזקה דיה כדי לאזן את מהירות התגובות הפוטוכימיות של הגוף, "לשבור" הצטברויות פתולוגיות (לדוגמא, הצטברויות של קולגן, הצטברויות אתרסוקלרוזיות, וכו'), וכן להרוג בקטריות, פטריות ווירוסים. כלומר, צריך מקרן שהאנרגיה הקוונטית שלו לא תרד ולא תעלה על אנרגיית החום של האדם.
עד לא מזמן, טווח התדירויות של החום האנושי היה קשה להשגה. אך כשגילו את סגולותיו של הג'ייד (נפריט) שבדומה לגוף האדם, מקרין חום עם אורך גל בטווח של 4-16 מק"מ, עם הקרנה מקסימאלית באורך גל של 10 מק"מ, החלו להשתמש במקרני ג'ייד (נפריט) בענפים שונים של הרפואה. בהמשך, מעבדות רבות בעולם חקרו כיצד ניתן לייצר ג'ייד (נפריט) מלאכותי כדי להוזיל עלויות של ייצור מקרנים גדולים יותר של אינפרא-אדום. מדענים יפניים הצליחו לייצר פחם (קרבון), שבדומה לג'ייד (נפריט) מקרין חום באורך גל של 4-16 מק"מ.
במיטת העיסוי של וייטל ראיס, גלגלות העיסוי והמקרנים החיצוניים עשויים מג'ייד (נפריט). בנוסף לכך, לאורך המיטה תחת אזורי הגב והרגליים מותקנים גם לוחות קרבון. לכן מיטת העיסוי נקראת גם "מיטת החום האנושי". הודות ללוחות הקרבון, הטיפול במיטת וייטל ראיס מדמה טיפול בסאונה אינפרא-אדומה. להגברת איכות החימום ניתן להתכסות במהלך הטיפול בסדין המשלב בתוכו ננו חלקיקים של כסף. הכסף מחזיר חזרה עד 90% מהקרינה האינפרא-אדומה שנפלטת ממיטת העיסוי וכך הגוף מתחמם ב"קרני החיים" מכל הכיוונים.
כאמור, חום אינפרא-אדום מאופיין באפקט ריפוי ייחודי המסייע לגוף להירפא באופן טבעי בזכות הפעלת המאגרים של עצמו וללא שימוש בתרופות כימיות. רופאים שממליצים למטופליהם על הטיפולים במיטת העיסוי מעידים על התוצאות.
קרינה אינפרא-אדומה עם אורך גל שלא נכנס לטווח הקרניים הביוגנטיות נחשבת ל"אנרגיית חום שאינה תמיד בריאה". רוב גופי החימום מקרינים טווח רחב של חום אינפרא-אדום, מגלים קרובים עד רחוקים. היתרון של מקרני ג'ייד (נפריט) וקרבון הוא בכך שהם מקרינים טווח צר של קרניים אינפרא-אדומות, התואמות לטווח ההקרנה של גוף האדם. לכן החום של מיטת וייטל ראיס בטוח לחלוטין, כמעט לכולם. קרני רנטגן, UV, וקרניים "זרות" אחרות לגופנו, הן בעלות מינון הקרנה שברגע שעוברים אותו, עלולים להתחיל תהליכים פתולוגיים בגוף. מיטת וייטל ראיס מקרינה קרניים ביוגנטיות שאין להן הגבלת מינון! כמו תרנגולת שדוגרת על ביציה ומחממת אותן ללא מינון במשך תקופה ארוכה, כך גם אנחנו יכולים לחמם כל חלק בגופנו בחום הג'ייד (נפריט) והקרבון ללא הגבלה (פרט לעיניים שאותן מותר לחמם עד 3 דקות בכל פעם). הדבר היחיד שצריך לדאוג לו הוא להיזהר מכוויות.